Tuesday, July 30, 2013

Raesya @ Tmn Tasik Pedana, KL


 Ini adalah langkah pertama aku memulakan latihan untuk menawan puncak Kinabalu untuk sekian kalinya. 


Teruja tak terkira... kali ini aku akan bawa Wife, dua adikku, 2 member adikku & memberku Ida N da Team dari Perlis.. kiranya ada sepuluh climber termasuk aku yang akan menawan puncak kali ini.. InsyaALLAH aku dokakan semuanya sampai.. tiada yg tercicir... nak repeat bukan dekat.. jauh tu ooooo.....

Aku jogging sambil tolak stroller Raesya... dia sungguh gumbiraaa... kekekeke.... aku macam nak semput dia x nampak....... dia happy.. aku lagi la sgt happy.. kekeke... 











Dikau Permata Hatiku..... muuaahahahaha





Auney @ Kejohanan Teakwondo Remaja Klang MPK / Koryo 2013




 Hehehe... mybodyguard masuk kejohanan.. dia masuk ketegori Poomsae iaitu seni mempersembahkan bunga... klau sapa yang taktau tu Tanya laa Pokcik Google... aku nak terangkn pun x reti @ panjang berjela plak kt sini... Kekekeke...

 Apa pun aku bangga biarpn tak menang coz sini kita bleh beri dia pendedahan dalam menghadapi orang ramai dalam apa jua pertandingan.. kira self confident laaa @ keyakinan diri... aku tau Auney Bleh!!!!
















Auney tetap JUARA dihati ayah...luv u so much... muaaahhh....



Yakin boleh Bodyguard ku BOLEHHHH....!!!! kekekekeke 



 

Thursday, July 25, 2013

Auney & Yellow Belt v.2



 Puteri pertamaku si Auney dah dapat Yellow Belt v2.  Huhuhu bleh diharap untuk jaga adik dia si Raesya bila beso nanti.. kekekeke.. ada brani cuba la kacau.. mau kena libas dengan dia nanti... hihihi...

 Teakwando ini bukan sekadar mempertahankan diri malah menjadi satu senaman untuk menyihatkan badan.. 

 Lagi pun aku nampak sejak dia join Teakwando nie.. dia lebih berdisplin laaa.. nilai2 baik yg diajar & diterapkan dalam diri oleh jurulatihnya... Alhamdulillah itu yang terbaeeekkk untuk dia.....


waaacchhaaaa.. hiiiiyaaaa... kekekeke....

briefing...


last preparation.. kekekeke


hiiyyyaaa... kontron enchem... kekeke


tomey x kak tonnn.... hehehehe

ada bran?? posing mcm karate kids.. kekeke

lega... dh settle... hhihihihii


Alhamdulillah... dah selesai utk Yellow Belt v.2... pasni ujian Green Belt plak...

 "Tiada Kejayaan Tanpa Pengorbanan" pesan ayahku suatu ketika dulu.....






Wednesday, July 24, 2013

Pusara Ayahku tercinta


Salam Ramadhan.... 

Hujung minggu yang lepas sempat juga aku kembali ke Kurau Rock Town berbuka dengan bonda tercinta... puas rasanya dpt buka tiga ari kt SPAINeh Village.. kekeke bunyi mcm negara org puteh plak.... selalunya sehari or dua jer dpt aku berbuka bersama dia... maklumlah dh kawen & hidup diperantauan....

Dikesempatan itu juga aku sempat menziarahi pusara ayahandaku tercinta... aku bersihkan kawasannya sebaik mungkin... makin ramai plak yg menemani ayahku biarpun sebelum ini aku lihat kawasan itu agak kosong tiada berpenghuni....

 


Terasa keinsafan dalam diri... mungkinkah esok atau lusa aku akan kembali kesitu untuk kekal hingga ke hari perhitungan... hanya DIA maha mengetahui....

Dikesempatan ini ku menyusun sepuloh jari memohon kemaafan & keampunan kiranya ada kekhilafan juga kesalahan sepanjang aku menumpang dibumi ALLAH ini dan juga sepanjang aku menulis di alam cyber ini... 0 – 0 yer...