Thursday, July 28, 2011

Harimau Malaya didadaku

aku antara peyokong yang akan memenuhi stadium malam ini... hehehehe jgn jeles beb!!!

Harimau Malaya didadaku...
Saat ditunggu bakal tiba...
mengingatkan diri
pada sebuah perjuangan suci
mengibar jalur gemilang ibunda tercinta
megah berkibar menongkah langit


Kalimah-kalimah lantang terentang
membangkitkan semangat juang
membakar semangat pejuang negara!
demi maruah pasukan terbilang.


Seketika kita dikejutkan
dengan impian dan gagasan
lawan kita yang garang
jatuh tersungkur kita
hanyut dek kerna
benteng yang goyang.


Harimau Malaya teruskan perjuangan..
Perjuangan tiada henti
kita semakin berani
berjuang melahirkan kemenangan
demi mendaulat maruah negara.


Sorakan semangat jati diri
melaung-laung di segenap pelosok
menyambut kemenangan
sebuah perjuangan
memertabatkan bola negara di mata dunia.


Malaysia pasti boleh!!!

Ku kesedihan.

Hari ini dalam sejarah! 2 set tayar motor Yamaha LC ku telah kecurian... sungguh Hampehhh! Sedih kurasakan coz minggu depan dah nak puasa.  Cadangnya nak naik motor bulan pose nie.. terpaksalah aku labur duit skit untuk beli tayar, rim, break disk & set break belakang kalau nak guna motor jugak... mau rabak RM450 gak nie... huhhuhhu...

Pada mereka yang mencuri tu, jumpa laa aku di akhirat nanti.. kalau waktu tu aku bermurah hati bleh la ku ampunkan.. tapi kalau tidak terhumbanlah korang ke dlm neraka jahanam... lu pikir laa sendiri....

Waaaaaaa... Wira tunggangan ku....

p/s;- gambonya kemudian coz pepagi tadi tk sempat nak ambil.... huhuhuhuh...

Tuesday, July 26, 2011

Gayong Fatani Malaysia


Sabtu lalu aku telah memenuhi undangan majlis perkahwinan saudara di Ulu Langat....  Memenuhi undangan dan juga mewakili bondaku yang jauh dikampung....


Aku pergi bersama keluarga kaklongku dan juga adikku.  MyWife & abang iparku tidak turut hadir kerna bertugas diluar kawasan...

 
 

Apa yang ingin ku kongsikan disini adalah pertunjukan silat yang telah lama rasanya aku tidak lihat.  Teringat dulu kali terakhir aku melihatnya adalah di majlis kenduri kawenku sendiri... Itu pun aku sendiri tak tahu ada pertunjukan tersebut...huhuhu... 

 
 
 
 

Rasanya pertunjukkan seumpama ini harus dikekalkan dan diteruskan  bagi memertabatkan tradisi budaya orang melayu yang rasanya semakin dilupakan masa kini...

Kata Tuah “Takkan hilang melayu di dunia”

Selain itu terdapat juga persembahan kanak cilik yang menghiburkan...

 
 

Auney & Urban @ Uban


Sekarang nie auney dah ada kawan baru nie rumah... ibu dia belikan ikan laga.. mahal gak ler rege dia.. 20 hinggit...huhuhuhu..

 

 Namanya URBAN... mulanya dia nak panggil uban coz warna siripnya yang putih tapi rasanya nama tu tk menarik lalu aku yang adjustable supaya jadi URBAN!!! Sedap tak??? kekekeke  

 Sebenarnya dia asyik merenget nak bela kucing tapi rasanya aku punya ketelitian untuk bela kucing belum ada laa... tengok dan pegang tu memanglah suka tapi nak menguruskan menatang tu setiap hari rasanya tak berupaya lagi laaa....  takut mati kebuluran or kena demam malaria tapiyoka... kekekeke...

 Apa pun aku happy bila aku tengok dia happy.... Auney oh! Auney....

 

Makan malam sambutan Ramadhan

 Ahad yang lalu aku telah memenuhi jemputan abang iparku di Kota Damansara untuk makan malam bagi menyambut Ramadhan. Manu utamanya Nasi Arab... terbaikk beb.. hehehehehe....
mcm kebab kambing tapi nama sebenarnya kurang pasti! heheheh
kurma ayam
 
rupa nasi arab
 

Aku balik dengan penuh kekenyanagan... kekekekekeke....

wan & cucunya ryan..
aku & isteri tercinta..


Aku dan EPL Friendly Match

 Sungguh tak ku sangka aku telah menyaksikan perlawanan persahabatan ini! tidak satu tetapi kesemuanya sekali... hehehehe... untung badan ku sungguh..

 Yang membuatkan aku merasa cukup bertuah kerana hanya perlawanan Malaysia lawan Arsenal jer aku duduk tempat biasa (RM58).  Untuk perlawanan Malaysia menentang Liverpool & Chelsea aku dapat duduk di Grand Stand beb. Rege tiketnya RM388 tu... makasih laa TM.


 Rasanya inilah antara bonus special yang aku dapat dari TM secara tak rasminya... hehehehe...



Pada kengkawan jgn jeles laaaa.. aku keja ngan TM nie pun bukannya baru.. dah hampih 14 tahun aku berkhidmat ngan kumpulan TM nie...

 Biarpn tiga pasukan EPL ini bukanlah pasukan kesayanganku namun peluang yang datang sesekali ini tak mungkin aku lepaskan....

 Moga tahun depan pasukan kegemaranku MANCHESTER UNITED sudi melawat Malaysia sekali lagi dan aku doakan aku dapat menyaksikannya di tempat duduk Grand Stand lagi... hehehehehehe... 

Akan ku tungguuuuuuu... kekekeke...